Instängda i hemmet i en vecka

I en vecka har det varit husarrest som gällt. Det är en biologisk pappa som är i området, och det vore otroligt jobbigt ifall de råkade springa på varandra. Så istället för att ta risken, har vi fått stanna inne. Det har gått så där för Filippa. Men förvånansvärt bra ialla fall. Verkar som om hon blir lite lugnare när man har det tråkigt. Hon kommer liksom aldrig upp i extas och kan därför aldrig spåra ur.

Men snart så ska vi flytta ut på landet, till ett super stort hus och en enorm gräsmatta! Där hoppas jag att jag det blir som nu.. lugnt och roligt! Sällan bråk. Vore så underbart för Filippa att kunna hitta på egna saker utan att femhundra andra ungar som komma och hetsa upp henne.
Det blir för mycket för henne när alla andra leker med olika saker..
Åh jag längtar iväg till våran gård. Tystnad och helt ensamma! Slippa oroa sig för andra människor!


Ljugets tjusning..

Kära lilla Filippa har lärt sig ljugets tjusning. Hur lätt man kan komma undan om man ljuger lite granna. Hur mycket mer saker man kan få om man ljuger sig till det. Och med tanke på hennes fantastiska förmåga att se flera steg i förväg, så är jag grundlurad flera gånger om dagen!! Förut har hon alltid sagt så som  det var, enligt hennes ögon dvs. Men nu har hon medvetet börja ljuga. Skit jobbigt, iofs visste jag att denna dag skulle komma, men kanske inte i 5 års åldern. Jaja, så är det att vara tjej! Får man inte så ljug, spela och charma! Det kommer man långt på. Fast jag kom på den filosofin i 10 års åldern.

Och en helt annan sak. Härom dagen skulle jag torka Filippa efter ett kiss-besök och då kom det ljusrosa blod ur slidan på henne. Jag  blev helt förskräckt och frågade varför hon blöder. Hon såg lite pillemarisk ut men svarade att hon inte visste varför. Jag torkar igen och det är fortfarande lite blod som kommer ut. Jag frågar henne ifall hon har pillat i pullan, men hon svarar nej och sträcker ut tungan, så som bara hon gör.
Så jag vet inte vad det kan vara. Man kan väl ändå inte få mensblödningar vid fem års ålder??!! Min sjuka fantasi skenar ju iväg också om eventuellt övergrepp, men vem fasiken skulle det kunna vara liksom? Usch, nä så ska jag inte tänka. Men det är ju lite märkligt alltihopa.

För övrigt klarar Filippa inte värmen så bra, hon känner inte själv att hon är varm eller hur man ska klä sig. Så varje morgon har vi samma procedur, "nej inte långärmad tröja idag, det är alldeles för varmt!" "Nej, inte långbyxor eller strumpor, det är alldeles för varmt"
Börjar bli tjatigt det där nu alltså. Hon svettas ju massvis också, men ändå relaterar hon inte till att det är för att hon har alldeles för mycket kläder på sig! När jag hämtade henne på Nattis så hade hon på sig långärmad samt uppvikta mjukbyxor med dubbelfoder. Hur tänkte Nattis personalen då liksom?? Det var samma dag som örebro slog värme rekord på över 41 år... Bra gjort personalen!! Bra!


RSS 2.0